Rijser Purmerend Live met TALIS WMS

Written by: Tans

Rijser Transport uit Purmerend heeft onlangs de WMS module van TALIS succesvol in gebruik genomen. Rijser verzorgt de opslag en het vervoer van deuren van Boon Edam, die wereldwijd worden geleverd.

Rijser Purmerend.jpg

Ron Rijser is al klant van TANS sinds 1999. Hij gebruikt TALIS TMS en facturatie. Onlangs verscheen in het vakblad van TLN een artikel. Ron Rijser van Rijser Transport BV in Purmerend is tevreden met het nieuwe WMS-systeem. “In september is het standaard systeem aan ons voorgesteld, dat vervolgens is aangepast aan onze wensen. Wij hebben het dit jaar in gebruik genomen. Zo zijn de pallet- en grondvakken in ons warehouse, flexibele locaties voor een land. De deuren van Boon worden in 55 landen geleverd door ons transportbedrijf, in samenwerking met onze partners. We werken al vanaf 1999 met het planning en facturatie programma van TANS in Eindhoven. Onze insteek is dat de ICT eenvoudig en krachtig in elkaar moet zitten om de logistiek professioneel voor elkaar te krijgen”, zo legt hij uit. 
 
Relatie met Boon
Tot voor kort maakte Rijser nog gebruik van het eigen voorraadsysteem in Excel. Om beter aan te sluiten bij Boon Edam en deze klant meer service te bieden, heeft Rijser gekozen voor het WMS-systeem. Volgens Rijser is de relatie met Boon steeds hechter geworden: “De relatie tussen Boon Edam en ons bedrijf begon in 1984 met de eerste transporten van onderdelen. We namen steeds meer vervoer van Boon over. In 1985 begonnen we met het afleveren van deuren binnen Nederland. Rond 1990 starten we internationale leveringen in België, Duitsland, Frankrijk, Denemarken en Zweden. In 2003 namen we de wagens van Boon Edam over. In 2017 volgden de expeditie en voorraadbeheer van Boon Edam, waarvoor we een eigen voorraadsysteem hebben ontwikkeld. Met het nieuwe WMS-systeem kunnen medewerkers van Boon straks in ons systeem kijken. De systemen moeten nog aan elkaar gekoppeld worden.” 
 
Werking voorraadsysteem
De logistiek van de deuren voor Boon Edam is doordacht. Er vinden diverse pendels per dag van Boon naar Rijser plaats. Orders worden voorzien van de vlag van het land van bestemming. De vlag, met ordernummers, is ook terug te vinden in het WMS systeem en de digitale mappen. Door de unieke verpakking kan Rijser zeer snel de order die verdeeld staat in het warehouse compleet maken. Op de planning hangt een groot scherm als Sharepoint voor leveringen die binnenkomen via Boon Edam als control-centre. Hierop is te zien wat in het warehouse in Purmerend staat, wat nog op de expeditie in Edam staat en wat nog in productie is, ook voorzien van kleuren. Met het TALIS  WMS systeem worden ook automatisch facturen gemaakt, hetgeen veel tijd bespaart. 
 
TaskManager
Ook nieuw is de Talix applicatie van TANS. “Dit is een TaskManager die ‘s nachts automatisch mutaties en foto’s doorstuurt naar Boon. De ontvanger, waar ook ter wereld, ziet wat er aan komt en kan de monteurs al voorbereiden en laad- en los faciliteiten regelen. Ik zie het als een soort mannetje dat je op de schouders tikt om je ergens aan te laten denken. Daar hoef je niets aan te doen. De foto’s staan op een fotoserver, die onlangs is gekoppeld aan het WMS-systeem. Na inlog kan de afnemer of de customerservice afdeling bij Boon de foto’s bekijken. Ook een uitbreiding van de dienstverlening aan onze klant”, zo besluit Rijser.
 

Download het artikel.

 

 

Twitter