SUTC stelt vouchers voor implementatie ICT standaardisatie beschikbaar

Written by: Tans

De stichting UTC is rond 1990 opgericht met als doel de edi berichten tussen onder andere verladers en vervoerders te standaardiseren. Al snel bleek dat een er van echte standaard geen sprake was, waardoor de stichting destijds passief werd.

 

Screen Shot 11-30-18 at 11.59 AM.PNG
 

Nieuwe standaarden transport en logistiek


Enkele jaren geleden werd er door partijen een aantal standaarden opnieuw vastgesteld, onder andere voor de Universele Transport Opdracht, de digitale vrachtbrief en de transportfactuur. In de loop van de tijd kwamen er nieuwe initiatieve voor standaarden zoals het OTM (Open Trip Model) en iShare. Om er voor te zorgen dat de standaarden bewaakt blijven werd de oude stichting weer geactiveerd.


De stichting is onderdeel van TLN en Evofenedex. De secretaris van de stichting is Wout van den Heuvel. Voor meer informatie over de Stichting UTC kunt u terecht op de website: www.sutc.nl. Er is ook een filmpje ontwikkeld dat uitleg geeft over ICT in de Logistiek, klik hier voor deze video
 

Vouchers beschikbaar voor implementatie van ICT standaardisatie


De stichting heeft vanuit het NLIP (Topsector Logistiek) een aantal vouchers ter beschikking gesteld voor de implementatie van de open standaard. Het gaat om 3 soorten vouchers voor Papierloos Transport (Digitale vrachtbrief en Universele transportopdracht, OpenTripModel en iShare. De projecten dienen voor eind 2018 ingediend te worden en in Q1 2019 gerealiseerd te worden.


Klanten van TANS kunnen zich hiervoor melden bij hun accountmanager. Niet klanten kunnen zich melden bij www.SUTC.nl. Op de website wordt uitleg gegeven over de diverse standaarden en de verdere voorwaarden.
 

TANS omarmt standaarden


TANS omarmt de standaardisatie, onder ondere door de aanpassing van TALIS aan de hand van de UTO en het OTM. Standaardisatie leidt tot meer eenduidigheid en snellere (goedkopere) implementaties.  TANS is lid van DALTI, de vereniging van leveranciers in de logistiek.