Wat betekent Brexit voor uw IT-systeem?

Written by: Tans

29 maart 2019 gaat Engeland zich afscheiden van de EU (Brexit). Welke gevolgen dat heeft hangt af van de onderhandelingen die nu nog gaande zijn. U kunt u nu al voorbereiden door te inventariseren wat de mogelijke gevolgen zijn voor de automatisering binnen uw bedrijf.

Brexit en automatisering

Er zijn tal van voorbeelden te noemen over de gevolgen van de Brexit op uw automatisering; vervoert u goederen van of naar de UK? Dan moeten er documenten meegenomen worden en dienen de goederen ingeklaard worden. Dat betekent dat uw TMS of WMS systeem aangepast moet worden aan deze situatie. De vraag is ook of uw met uw huidige vergunningen nog wel uit de voeten kunt. Als voorbeeld kunnen we ook noemen wat de invloed van de Brexit is op chauffeurs, want dat er lange files zullen ontstaan is vrijwel zeker. Kortom de Brexit levert de nodige uitdagingen op, maar biedt ook kansen. Het maken van documenten voor uw opdrachtgever is immers een service. 


Projectmatige aanpak Brexit-gevolgen?

Door goed in kaart te brengen wat de gevolgen zijn kunt u tijdig aan uw automatseriningsleverancier vragen om tijd in te plannen voor eventuele aanpassingen mocht dat nodig blijken. Het is verstandig om de Brexit-gevolgen projectmatig aan te pakken als u denkt dat u er mee te maken krijgt. Als als u aan ziet komen dat er hulp nodig is van consultants, meld dat dan zo vroeg mogelijk bij uw automatiseringsleverancier want er is een schaarste bij IT bedrijven.


depositphotos_129162636-stockafbeelding-plan-opgesteld-en-voorbereiding-is.jpg

Twitter