Vanaf TALIS versie 8.42.00 wordt de controle op een (geldige) licentie uitgevoerd vanuit de (klant)database en niet meer op de lokale ‘TalisLicentie.ini’ file. Dit houdt in dat bij de eerste keer opstarten met een TALIS versie van 8.42.00 of nieuwer de licentie ingelezen/geïmporteerd moet worden.
 

TALIS en verwante producten controleren de geldigheid van de licentie en welke modules afgenomen worden via het licentiebestand die geplaatst is in de directory waar de TALIS producten zijn geïnstalleerd.

Vanaf versie 8.42.00 dient de licentie ingelezen te worden, anders geeft TALIS een melding.

In het submenu Licenties onder het menu Beheer is een menu optie ‘Importeer Licentie’ toegevoegd. Een licentie importeren kan alleen een gebruiker in de gebruikersgroep BEHEER.

Met die optie kan je een ‘TansLicentie.ini’ bestand importeren in de klantdatabase. De fysieke file (TansLicentie.ini) wordt na succesvol importeren verwijdert.

Met deze manier van werken hoeft dit licentiebestand niet op verschillende werkstations in de juiste directory geplaatst te worden (met het gevaar dat er één vergeten wordt), maar eenmalig ingelezen te worden in de database.

Nieuws over TALIS
15 januari 2024 +/- 10 minuten leestijd