Informatiebeveiliging is tegenwoordig een veelbesproken onderwerp. Het dreigingsniveau van cybercriminaliteit neemt in de wereld steeds verder toe. Tegenwoordig zijn phishing- en ransomware-aanvallen ernstige bedreigingen voor particulieren, maar ook voor bedrijven. Dit kan een grote impact hebben en een bedrijf volledig tot stilstand brengen.

 

Vandaar dat ook TANS hoge eisen stelt aan de bescherming van haar organisatie en klanten. Dit wordt gedaan door te voldoen aan ISO 27001. ISO 27001 is een wereldwijd erkende norm op het gebied van informatiebeveiliging. De norm beschrijft hoe een organisatie procesmatig met het beveiligen van informatie om kan gaan, met als doel om de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie binnen onze organisatie zeker te stellen. Denk hierbij aan het beschermen van persoons- en/of bedrijfsgegevens, bescherming tegen hackers en inbraak, maar ook de veiligheid van onze softwareoplossingen.

 

Momenteel zijn we bij TANS hard aan het werk om uiterlijk begin 2025 te voldoen aan deze ISO 27001-norm. We zijn hier reeds flink in aan het investeren. Zo hebben we onze interne systemen extra beveiligd, zijn we gestart met awareness trainingen voor medewerkers en hebben we beleidsprotocollen uitgeschreven. In toekomstige nieuwsbrieven houden we u hiervan op de hoogte.

Nieuws van TANS
15 maart 2024 +/- 5 minuten leestijd